De 4 museums die u niet gemist mag hebben

Er zijn meerdere museums in Antwerpen. Door de grote verscheidenheid aan museums weten toeristen niet welk museum zij moeten bezoeken. Wij vinden dat een bezoek aan de onderstaande museums niet mag ontbreken.

FotoMuseum

In 2004 is het bekende Fotomuseum aan de Waalsekaai feestelijk heropend. Na een grote renovatie is er nu een tentoonstelling die een uitgebreide collectie van fotografie laat zien. Om de tentoonstelling actueel en vernieuwend te houden veranderd deze iedere 3 of 4 maanden. Het museum exposeert niet allen artistieke foto’s maar ook familiefoto’s, journalistieke foto’s en reclamefoto’s

Letterenhuis

Het literaire erfgoed van schrijvers en kunstenaars is verzameld en bewaard in het Letterhuis in Antwerpen. In de volksmond wordt het Letterhuis ook ‘het geheugen van de Vlaamse literatuur’ genoemd. Vanaf 1933 is het Letterhuis gegroeid tot het meest uitgebreide archief van Vlaanderen. Bezoekers van het Letterhuis gaan op een ontdekkingsreis door literatuur uit de 19e tot en met de 20ste eeuw. Naast literatuur zijn er ook beelden en schilderijen geëxposeerd.

Maagdenhuismuseum

Dit museum in Antwerpen was vroeger een weeshuis voor jonge meisjes. Het weeshuis is later omgebouwd tot een prachtig museum waar kunst van het OCMW (openbaar Centrum voor Maatsschappelijke Welzijn) worden geëxposeerd. De expositie bestaat voornamelijk uit kunst uit de 15e tot en met de 18e eeuw en varieert van schilderijen tot meubels en beeldhouwwerken.

Museum aan de Stroom

In tegenstelling tot de andere musea heeft het Museum aan de stroom geen lange geschiedenis. Het museum is opgericht in 2011 en de collecties vertellen het verhaal van Antwerpen. Alle werken in het museum komen uit de stad of geven de stad weer. Echte kunstliefhebbers zullen niet alleen de expositie waarderen. Het fantastische pand is al een kunstwerk op zich.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *