3 Art Hotels Die Je Gezien Moet Hebben

Met de invoering van het ESTA Amerika is het aanvragen van een visum voor de USA een stuk eenvoudiger geworden. Daarnaast heeft de KLM heeft op dit moment weer leuke acties voor goedkope vliegtickets naar de Verenigde Staten. Voor ons het moment om een vliegticket te boeken. Maar waar moet je slapen als je naar de VS gaat? Slaap in unieke, op kunst gerichte hotels. Waar het merendeel van de reizigers overdag musea bezoekt kun je in kunstgerichte hotels slapen. Waarom zou je overdag baden in historie en kunst en s ‘avonds in een minimalistisch hotelletje slapen? Juist, dat hoeft helemaal niet. Wij hebben de 3 beste Art Hotels van de Verenigde Staten voor je verzameld. Slapen in deze hotels maakt je reis naar de VS een stuk interessanter!

  1. Hotels Des Arts – San Francisco

De Golden Gate Brug, de oude tram die de berg opgaat en het zonnetje dat vrijwel de hele dag schijnt maken San Francisco de ideale bestemming deze zomer. Waarom zou je dan niet in het Hotel Des Arts slapen? Het statement van dit hotel is “It’s just like staying in a gallery”. Het hotel wordt gekenmerkt door graffiti tags op de muren en in de kamers. Een van de meest bekende artiesten is Shepard Fairey. Andere bekende Amerikaanse kunstenaars die kamers hebben beschilderd zijn Tim Gaskin, Buff Monster and Dave Kinsey. Schilderijen en tekeningen hangen in de kamers, de gang en het restaurant. Het mooie aan dit hotel is dat elke kamer uniek gemaakt is.

Het hotel ligt dicht bij onder andere Graystone Gallery, Christopher Clark Fine Art Museum en China Town. Reken kwa kosten op zo’n 100 – 200 euro per nacht.

 

 

  1. 21C MUSEUM HOTEL – Louisville

Dit is het hotel die er echt uit springt als het om de Art Hotels gaat. Het museum heet niet voor niets het 21c museum hotel, het heeft als een van de weinige hotels ter wereld ook daadwerkelijk een museum binnen de muren. Naast de unieke kamers heb je dus ook de mogelijkheid om exhibities van beroemde kunstenaars te bezoeken. Kunstenaars als Erwin Olaf, Cindy Sherman en de bekende Japanse artiest Chito Yoshida zijn permanenten vertegenwoordigd met unieke werken. Naast deze unieke mogelijkheden biedt het hotel ook verschillende workshops zoals glasblazen. In de buurt vind men kunst gerelateerde bezienswaardigheden als de Paul Peletti Gallery, the Mellwood Arts Center en het Louisville Science Center. Het hotel is aan de prijzige kant met kamerprijzen tussen de 180 en 400 dollar per kamer per nacht.

  1. Gramercy Park Hotel – New York

Stedentripje New York in de planning? Dan adviseren wij je om in het Gramercy Park Hotel te slapen. “Detail & Craft: Style with no Equal” is het motto van dit hotel. Dit hotel, met kamerprijzen van tussen de 500 en 1600 euro per nacht hangt vol met werk van grote kunstenaars. Andy Warhol, Damien Hirst, Jean-Michel Basquiat en Cy Twombly zijn enkele van de kunstenaars die werken in het hotel hebben hangen. Elke hoek, gang en muur van het hotel is gebouwd met oog voor detail. Het hotel zelf is ontworpen door niemand minder dan kunstenaar en regiseur Julian Schnabel. Hij was verantwoordelijk voor de grote verbouwing in 2006. In de buurt vind je The Morgan Library & Museum, The Museum of Modern Art en verschillende kleine kunstgaleries.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *